21 Jaar geleden werd jij geboren. Ons eerste kindje, wij waren niet langer Rob en Yo, maar jij zou ons papa en mama gaan noemen.
Ik herinner me ons grote geluk, jij met je donkere haartjes, je lieve gezichtje met mooie bruine ogen. Zo verliefd op jou en vol vertrouwen in de toekomst die voor ons lag. Ik weet dat ik juist die eerste weken vaak dacht aan deze dag. De dag dat je echt volwassen zou zijn. Het moment dat ik je los zou kunnen laten om je eigen leven te gaan leiden.
Een leven met vrienden, een vriend of vriendin, een studie, een studentenhuis, op reis, een baan, sporter, muzikant of flierefluiter, de wereld wachtte op jou. Klaar om je eigen weg te kiezen, achter je dromen aan, en je geluk te vinden en te delen.

Je bent zo mooi. Je haartjes krijgen krulletjes, je mooie ogen blijven bruin. Toch verliezen ze vaak hun glans en zijn dof of afwezig. Jij verliest de grip op je lijf en je leven. Het blijft zo stil, je zegt geen papa en mama. Je kunt niet zonder steun op je beentjes staan.
Wij leren niet verder te kijken dan vandaag en ieder moment gelukkig te zijn. We zijn meer dan verliefd op jou, maar verliezen ons vertrouwen in een zorgeloze toekomst.

Met jouw prachtige krullen, je ogen die weer stralen en jouw lieve lach dwing jij respect af. Jij geeft niet op en kijkt ons iedere dag vol verwachting en vertrouwen aan. Jouw ogen vertellen wat je niet zeggen kan. Ze laten zien hoeveel jij van ons houdt en vragen ons er voor je te zijn, altijd en overal. Dat doen we, allerliefste Floortje. Met alle liefde houden wij van je en zorgen we voor je. We zullen je nooit los laten.

Mijn gedachten die ik 21 jaar geleden over de toekomst had, heb ik bijgesteld. Vrij en zelfstandig zal jouw leven niet worden, er komt geen grote liefde, wereldreis, baan of studentenhuis. Je eigen weg ligt strak tegen die van ons aan, onlosmakelijk verbonden. Jouw leven staat in een ander perspectief, dat vraagt om nieuwe inzichten. Jij bent leidend. Ik denk dat jij in het hier en nu leeft en tevreden bent met je leven. Ik denk dat jouw dromen niet groots en meeslepend zijn. Jij hoeft nergens achter aan te jagen, jij hebt je geluk gevonden in de kleine dingen om je heen.

Lieve Floortje, dank voor wie je bent en wat je uitstraalt. Voor de liefde en het geluk dat je met ons deelt. Bijzonder dat jij ons leert om te zien waar het leven om draait.