Buurmeisjes Jolijn (17) en Floortje (20) uit Veenendaal hebben meegedaan aan een fotowedstrijd Document Nederland Junior in samenwerking met het Rijksmuseum Amsterdam. Jolijn doet een opleiding fotografie en moest aan de slag met het thema 24/7, sta jij aan of uit? Jolijn dacht direct aan Floortje, zij heeft het Rett Syndroom en is 24/7 afhankelijk van zorg.

Jolijn heeft een prachtige serie foto’s gemaakt. Omdat zij van de 142 inzendingen bij de 10 finalisten eindigde, zijn haar vier foto’s tot 19 januari 2020 te zien in de fotogalerij van het Rijksmuseum.

Jolijn schrijft bij haar opdracht: ‘Zie je hoe dichtbij de mensen om haar heen zijn, de aandacht die ze krijgt, het plezier dat ze heeft! Ik mis dit omdat ik zo veel achter mijn mobiel zit. Nu vraag ik me af: ‘Waarom laat ik onze tastbare wereld zo vaak aan mij voorbij gaan?’

Jolijn, dank je wel dat je Floortje en Rett syndroom zo mooi hebt vastgelegd.

(Foto’s Jolijn Lemstra Fotografie)